I desember ifjor ble Terje Andersen og Sprayboks Gatekunstfestival tildelt 30 000,- fra Cultiva Ekspress. Nå har festivalen også fått 70 000,- fra Norsk kulturråd, og dermed er det duket for tre dager breddfulle av spennende street art, hip hop og breakdance fra 13. - 15. august.

- Vi vil aktivisere folk, nybegynnere kan få hjelp og de som allerede er i gang kan delta på produksjonsworkshop for å bli enda bedre, sier Terje Andersen i Sprayboks til Kulturrådets nettsted.
Festivalen retter seg mot både amatører og profesjonelle kunstnere, og ønsker å stimulere unge talenters utvikling innen kunstformen, samt å inspirere allerede etablerte kunstnere til videre arbeid.­- Norsk gatekunst trenger impulser utenifra som går i en annen retning enn det vi er vant med fra før, sier Andersen.Derfor har gatekunstfestivalen invitert den etablerte gatekunstneren Inti fra Chile til å holde workshop for norske kunstnere i Sprayboks Kunsthall under festivalen. I etterkant av av denne vil dørene åpnes, og resultatene av workshopen vil stilles ut. På utsiden av kunsthallen vil norske gatekunstnere sammen male en produksjonsvegg under festivalen.Sprayboks inkorporerer flere elementer fra hip hop-kulturen i festivalopplevelsen, og stiller både med breakdancemuligheter og konserter i tillegg til de kunstrelaterte arrangementene. Parallelt med kunstfestivalen går også NM i Skateboard av stabelen i Kristiansand, og dette åpner for en aktiv og inspirerende helg i august for barn og unge, så vel som voksne.