Grappas Debutantpris ble startet av Grappa Musikkforlag AS og Marianne Berg. Formålet er å sette fokus på uetablerte artister innenfor norsk musikkliv, og å stimulere til musikalsk nysatsning. Fjorårets vinner var kristiansandsbaserte og Cultiva Ekspress-støttede Frida Ånnevik. I år kan det bli deg!
Prisen er en platekontrakt med CD-utgivelse , lansering og markedsføring av Grappa Musikkforlag AS.  Målsettingen er å realisere prosjektet innen ett år etter prisutdelingen.
Solister og grupper som er under 30 år som tidligere ikke i vesentlig grad har deltatt på cd-utgivelser kan søke. Genrene  folkemusikk, vise, jazz, samtidsmusikk og musikk for barn prioriteres. Søkere må anses for å være debutanter. Vokalmusikk skal fremføres på norsk.

Tidligere vinnere er Valkyrien Allstars (2006), Gjermund Larsen (2007), Siri Nilsen (2008) og Frida Ånnevik (2009). Frida er for tiden i studio med produsent Andreas Mjøs og slipper sitt debutalbum i oktober 2010. Se en livevideo med Frida her: http://vimeo.com/10768407
Album som har kommet ut av prisen så langt har oppnådd å vinne Spellemannspris (Gjermund Larsen) og å selge til gull (Valkyrien Allstars).

CD og utfylt søknadssjema sendes til:
Grappa Musikkforlag as
Akersgata 7
N-0158 Oslo.

Søknadssjema kan lastes ned fra Grappa.no

Innsendelsesfristen er 1. September 2010
Vinneren annonseres i oktober 2010

Eventuelle spørsmål kan rettes til andreas@grappa.no eller på telefon 23 35 80 11.