Søndag 1. august blir parken i Ravnedalen arena for Ravnedans 2010 - en gratisfestival der publikum kan oppleve samtidsdans utført av en rekke profesjonelle og semi-profesjonelle dansere - de fleste av dem med bakgrunn fra Kristiansand. Arrangørene tar sikte på å gjøre festivalen til en årlig happening, og Cultiva Ekspress har støttet prosjektet med 15 000,-
Konseptet for Ravnedans 2010 er en guidet tur i Ravnedalen, der publikum møter ved hovedinngangen og spaserer en lagt rute hvor de får se seks kortere innslag av moderne og samtidsdans eller fysisk teater. Innslagene finner sted på forskjellige naturscener i Ravnedalen, og hvert innslag er sitt eget stykke med sin egen ide. Innslagene er altså ikke satt i videre sammenheng, men er alle selvstendige. Som avslutning ønsker arrangørene å invitere til dans og hygge på Cafe generalen, forhåpentligvis med live musikk.

Initiativtakerne ønsker å møte og å utfordre kristiansandspublikum med moderne dans og samtidsdans et bredt spekter, og samtidig gjøre oss tilgjengelige for å treffe "tilfeldig" publikum ved at arrangementet er utendørs og med gratis inngang, heter det på arrangementets hjemmeside - der program og oversikt over deltakere også forefinnes.