Årets talentstipend 2010 fra Cultiva Ekspress Kunst går til Terje Andersen og Sprayboks Kunsthall.

Stipendet fra Cultiva Ekspress Kunst til årets talent ble delt ut første gang i 2007. Prisen på 50 000,- kroner tildeles med ønske om å inspirere og stimulere unge talenter til å videreutvikle seg i Kristiansand by, og er ment som en honnør og et bidrag til videre arbeid.
Prosjektene som har vært vurdert har fått innvilget støtte fra Cultiva Ekspress i 2009 og 2010.

Årets talent representerer en kultur og et miljø vi ikke finner i de etablerte kunstinstitusjonene i landsdelen, men som for lengst er anerkjent og karakterisert som et globalt fenomen av ledende kunstmuseer og gallerier verden over.Han er både en arrangør og en utøver. Med minimale ressurser har han selv skapt en liten institusjon som både samler kunstnere på tvers av sjangere, og trekker til seg utøvere fra inn- og utland. Han makter å kombinere det smale uttrykket med det publikumsvennlige, produksjoner med et kunstnerisk fokus med en bred appell. Han er inkluderende, har vist seg som en virtous innen samarbeid og har klart det kunststykket å skape et levebrød av virksomheten.

Årets talentstipend på 50 000 kroner går til Terje Andersen for etableringen og driften av Sprayboks Kunsthall. Han kvalifiserte seg gjennom prosjektet Sprayboks Gatekunstfestival, et arrangement i regi av kunsthallen som blant annet samarbeidet med årets NM i skateboard i Vision skatepark og årets VM-runde i sandvolleyball Otera Open.

Sprayboks Kunsthall har vist seg som en svært viktig arena for gatekulturen og den alternative kunsten på Sørlandet, og denne prisen gis med et ønske om at Terje Andersen fortsetter med arbeidet sitt.