Bosted: Kristiansand
Alder: 18 år
Sport: Utforsykling

Kan du fortelle kort om deg selv?
Jeg er ei jente på 18 år, og går siste året på Kristiansand Katedralskole Gimle (KKG). Jeg har vært medlem i Kristiansand Cykkelklubb (KCK) i 4 år. Min lidenskap er å sykle utfor, noe som kalles downhill. Jeg ble hekta på dette i 13-års alderen. Jeg deltok på mitt første utforritt da jeg var 15 år gammel. To år senere debuterte jeg i verdenscupen på en tur med landslaget i utfor. Mine beste resultater så langt er: nummer 1 i norgescupen fire år på rad, nummer 7 i junior VM 2012, nummer 11 i verdenscupen på Hafjell 2012, nummer 2 i junior verdenscupen i Skottland i år og nummer 3 i junior verdenscupen sammenlagt i år. Nå trener jeg og studerer over vinteren. Sesongen er over for i år.


Kan du beskrive en vanlig dag for deg?
På en vanlig dag er jeg 6-8 timer på skolen. Deretter trener jeg. Kan være alt fra spinning/styrketrening på helsestudio til hoppe-og svingtekninkk i skogen. Deretter går det et par timer til skolearbeid før jeg legger meg. Kan også hende jeg tar skolearbeidet først.


Hvis du fikk 10 timer mer hver uke, hva ville du ha brukt dem til?
Hm, jeg ville i hvert fall brukt med tid på terping av teknikk og generelt trent mer utholdenhet. Mer hoppetrening ville jeg også hatt behov for.

Hva er ditt største øyeblikk som idrettsutøver så langt?
Mitt største øyeblikk var da jeg debuterte i verdenscupen i fjor. Det var en veldig stor og spennende opplevelse! Det var også veldig stort da vi fikk verdenscup i Norge for første gang.


Hvilke ambisjoner og fremtidsplaner har du?
Jeg ønsker selvsagt å utvikle meg som utforsyklist og sykle fortere. Jeg har også ambisjoner om å bli blant topp ti i seniorklassen i verden. Min tid som junior er nemlig forbi. Først og fremst tror jeg det er viktig å ha det gøy på sykkelen og kose seg!


Hva betyr det for deg å få støtte fra Cultiva Ekspress?
Det betyr ufattelig mye. Jeg er meget takknemlig for den generøse støtten jeg har fått til å drive med min idrett. Det er store utgifter til sykkel og beskyttelsesutstyr. Sporten er krevende og det må stadig byttes ut deler til sykkelen. Det er også utgifter til reise. Å få innvilget stipend fra Cultiva Ekspress gjør at jeg har en økonomisk trygghet. Jeg kan fokusere på å kjøre fortere på sykkel, i stedet for å jobbe deltid. Jeg synes det er helt fantastisk at jeg har fått denne støtten!