Bosted: Oslo
Alder: 25 år
Sport: Kampsport  

Kan du fortelle litt om deg selv? 
Jeg er ei jente som elsker å være i fysisk aktivitet!   Jeg har trent så lenge jeg kan huske; håndball, fotball, dansing, judo, karate, BJJ, boksing, MMA... Jeg fant fort ut at det var kampsport jeg kunne bli virkelig god i, og for 10 år siden bestemte jeg meg for å satse 100 prosent.   Underveis har jeg også tatt en bachelor i fysisk aktivitet og helse fra Norges Idrettshøgskole.


Kan du beskrive en vanlig dag for deg?
Etter Norges Beste Fighter, hadde jeg endelig økonomi til å kunne gjøre det jeg alltid hadde drømt om. Jeg slapp alt jeg hadde i hendene og flyttet til California, trente og utviklet meg som kampsportutøver.   Jeg har nettopp flyttet hjem til Norge igjen etter snart to år som proff, og sliter fortsatt litt med å tilpasse meg et liv med en “normal” hverdag.   Jeg våkner, pakker baggen og drar mot trening og jobb. Jeg trener stort sett hver morgen, jobber et par timer (personlig trener og gruppeinstruktør), og avslutter dagen med en ny trening. I tillegg pendler jeg to kvelder i uka til Sarpsborg for å undervise BJJ og MMA.

Hvis du fikk 10 timer mer hver uke, hva ville du ha brukt dem til?
 DET hadde vært stas! Jeg skulle fyllt den med enda mer av de tingene jeg liker: trening og familie! Også skulle jeg gjerne hatt en tidsmaskin, eller en boks med en fjernkontroll i, med evne til å teleportere. Jeg kunne trykket på en knapp, og vips var i San Diego. Knapp nr. 2 til Oslo, leiligheten og kjæresten min, og knapp nr. 3 til familien min i Kristiansand.   Da trenger jeg forsåvidt ikke 10 timer mer i uka, bare en fjernkontroll.

Hva er ditt største øyeblikk som idrettsutøver så langt?  
Å velge ett er umulig. Mine øyeblikk har vært så forskjellige, og med så forskjellig betydning for meg. Jeg velger tre:   1: første VM-gull (2007, sport jujutsu). Sinnsyk opplevelse å endelig klare det! Familie, venner og trenere var der, og det var helt fantastisk å hoppe i armene til verdens beste mamma og trener (Raik Tietze), som hadde ofret så mye for meg, og gi tilbake et godt resultat.   2: første VM- gull i BJJ. Ny idrett, nye utfordringer. Jeg hadde 44 jenter i vektklassen min, og måtte gå seks tøffe kamper samme dag for å komme helt til gullet.   3: Norges Beste Fighter-finalen. Jeg hadde alle odds mot meg; jeg var i utgangspunktet 8 kg over vektklassen som var satt, det var en idrett jeg ikke var spesielt komfortabel med og treneren til min argeste motstander var tilstede under hele oppholdet. Å vinne viste meg at jeg var i stand til å gjøre hva som helst jeg bestemte meg for. Og pengepremien gjorde selvfølgelig underverker for karrieren min.  


Hvilke ambisjoner og fremtidsplaner har du?  
Dette halvåret har jeg brukt som tilvenning til et “normalt” liv igjen, med jobb og flere ting som skjer enn kun kampsport.   Etter jul skal treningen spisses til igjen, og jeg satser på å kvalifisere meg til Abu Dhabi World Professional Tournament i år.   Jeg er lillabelte, og i denne konkurransen er det lilla-, brun- og sortbelter i samme klasse. Klarer jeg bare kravet om å kvalifisere meg dit (vinne en trials-konkurranse i London i februar), er jeg lykkelig! Å sikte på medalje i Abu Dhabi er galskap, men det hadde vært sinnsykt kult å få komme dit!  

Hva betyr det for deg å få støtte fra Cultiva Express?
  Det betyr ALT! Nå som jeg bor i Norge, er behovet stort for å reise for å få god nok trening. Med støtte fra Cultiva vil jeg kunne ha en god treningsleir før konkurransene mine.   Jeg er evig takknemlig!