Bosted: Kristiansand
Alder: 17 år
Sport: Langrenn

Kan du fortelle litt om deg selv?
Jeg er en 17 år gammel, hardt satsende skiløper som liker fart og spenning, og elsker å vinne uansett hva det måtte være. Jeg kommer fra Oslo, og bodde der frem til jeg begynte på skolen. Nå bor jeg på Gimlekollen og går andre året på KKG studiespesialisering. Jeg trener derfor ikke i tilknytning til skolen. Ellers så liker jeg å reise på ferier til utlandet, finne på noe gøy i helgene med gutta eller bare det å sove. Jeg er også en meget stor fan av å se på tv. Der bruker jeg mye av tiden.

Kan du beskrive en vanlig dag for deg?
Jeg står opp og trener en økt før jeg drar på skolen. Etter dette venter en lang skoledag, før jeg trener en ny økt. Så gjør jeg leksene mine (som regel) hvis jeg har det. Deretter ser jeg mye på tv-serier før jeg legger meg. Jeg har ingen faste leggetider, men prøver å legge meg før halv 11. I helgene er jeg ute og farter med kameratene. Jeg anser det som meget viktig å finne på noe gøy i helgene, ettersom ukedagene er veldig A4.

Hvis du fikk 10 timer mer hver uke, hva ville du ha brukt dem til?
Da ville jeg nok prioritere enda mere søvn, ettersom restitusjon er viktig for å prestere på topp. Eventuelt sett noe mere på tv-serier, selv om jeg allerede ser nok. Skole kunne sikkert også vært smart.

Hva er ditt største øyeblikk som idrettsutøver så langt?
Da jeg vant Hovedlandsrennet individuelt og i stafett i Harstad 2012. Dette var det viktigste rennet den sesongen, der alle toppet formen, og jeg vant overlegent. Da Petter Northug var 16 år, slo han igjennom med å vinne samme rennet. Når vi da i tillegg vant stafetten som de første fire fra Agder og Rogaland skikrets, ble dette en komplett helg.

Hvilke ambisjoner og fremtidsplaner har du?
Målet for fremtiden er å stabilisere seg som en av de beste juniorene i Norge ved å hevde meg bra i Norgescup. På sikt ønsker jeg å delta i OL. Dette er mulig hvis alt klaffer. Jeg tilhører dessverre den kategorien som fort blir syk, men skal ikke la det stanse meg fra å nå drømmene mine.

Hva betyr det for deg å få støtte fra Cultiva Ekspress?
Det betyr veldig mye, og jeg er meget takknemlig for all den støtten jeg har fått. Dette er med på å gjøre det mulig for meg å reise rundt og konkurrere med de beste. Det gjør det også mulig for meg å reise på treningssamlinger, som er nødvendig for å nå toppen.