Årets Talentstipend til musiker og bordtennisspiller — 12. feb 2016

Årets Talentstipend fra Cultiva Ekspress tildeles bordtennis-spiller Aida Husic Dahlen og musikeren Sheila Simmenes. Stipendet som er på 50 000,- kroner deles ut med ønske om å inspirere og stimulere unge talenter til å videreutvikle seg i Kristiansand by.

Styreleder i Cultiva, Ansgar Gabrielsen, delte ut talentstipendene som er på 50.000 kroner hver. Sheila Simmenes holdt en kort presentasjon om sitt virke og Aida Husic Dahlen, som var på reise, deltok på overrekkelsen via videolink.

Årets talentstipend fra Cultiva Ekspress Idrett går til en svært talentfull bordtennis-spiller som etter seriøs og målrettet satsning har fått formidabel fremgang og internasjonal suksess.

Aida Husic Dahlen er 25 år gammel og representerer Randesund IL. Hun ble født i Bosnia-Hercegovina, kom til Sørlandet som 6-åring, og begynte i tolvårsalderen med bordtennis. Kristiansand-utøveren er i dag en av verdens beste bordtennis-spillere, og et av Norges aller største gullhåp foran Paralympics i Rio de Janeiro til sommeren.

I oktober 2015 gikk Aida helt til topps i EM i bordtennis for funksjonshemmede og ble for første gang europamester. 3-2-seieren over tyske Juliane Wolf i den dramatiske finalen var en fantastisk prestasjon. Av andre imponerende meritter kan vi blant annet nevne VM-sølv i 2014, EM-sølv i 2013 og 5. plass i Paralympics 2012.

Aida er en ambisiøs og dedikert utøver som tar treningsarbeidet alvorlig, arbeider målrettet med detaljer, og tilbringer store deler av uken i treningshallen. Bordtennis krever taktiske ferdigheter og mental styrke, men er også en fysisk idrett hvor det kreves hurtig og godt fotarbeid, raske sideforskyvninger, ballbeherskelse og god balanse.

Aida jobber tett med Olympiatoppen, som har valgt å satse på nettopp henne. Hun deltar i internasjonale konkurranser over hele verden, og er samtidig en inspirerende og utadvendt idrettsutøver som skaper positiv oppmerksomhet om bordtennissporten både regionalt og nasjonalt.

Vi er stolte av at Aida Husic Dahlen representerer Kristiansand og ønsker henne lykke til videre.

Årets talentstipend fra Cultiva Ekspress Kunst går til Sheila Simmenes – en dyktig musiker og låtskriver som i flere år har bidratt positivt inn i kultur- og musikklivet i Kristiansand.

Sheila (31) har, i tillegg til egen aktiv karriere som musiker og artist, stor forståelse av og lidenskap for kulturfeltet, musikkproduksjon og organisering av kulturarrangement.
Sheila har hatt Kristiansand som base siden 2009, og kobler sin virksomhet som artist, musikkprodusent, prosjektleder og bookingansvarlig med kunstnerisk utvikling av egne prosjekter i dialog med internasjonale inspirasjonskilder.

Hennes musikalske virke spenner over en rekke sjangre. Hennes karakteristiske myke vokal mestrer like godt kombinasjon med energiske, latinamerikanske rytmer som med soul-, jazz- og pop-konstellasjoner. Gjennom flere år har hun samarbeidet med musikere og produksjonsmiljøer i Brasil. Disse kulminerer nå i et plateprosjekt som kombinerer skandinavisk og brasiliansk komponeringsstil og språk.

Sheila har beskrevet Kristiansand som «…deilig, men litt treg honning». Med stå-på-vilje og stor entusiasme starter og involverer hun folk i nye musikalske prosjekt i byen. Hun er en forkjemper for profesjonalisering og kompetanseheving i musikklivet - og hun stimulerer til gode samarbeid i kulturlivet gjennom gode vaner for å støtte hverandre og å dele informasjon og kompetanse.

Sheila har fått støtte fra Cultiva Ekspress ved flere anledninger, og har også benyttet mentorordningen. Hun bidrar også som en mentor for unge musikere og musikkprodusenter lokalt og nasjonalt.

Årets talentstipend fra Cultiva Ekspress Kunst går til Sheila Simmenes for hennes solide musikalske virke og for hennes innsats for musikk- og kulturlivet i Kristiansand.

Bannerfoto: Cultiva Ekspress
Foto av Aida Husic Dahlen © Gaël Marziou - ipttc.org