Skrivekurs om scenekunst — 9. okt 2016

Er du interessert i scenekunst (teater, musikk, dans) og liker å skrive? Meld deg på skrivekurs i scenekunstkritikk innen 17.oktober.

I tilknytning til gjestespill med dansekunstnerne Mette Edvardsen og Mårten Spångberg i Kristiansand Kunsthall i oktober blir det arrangert skrivekurs i scenekunstkritikk.

Kurset foregår i Kristiansand Kunsthalls lokaler. Det inneholder praktiske skriveøvelser, lytte- og videoeksempler, tekstlesing og diskusjon. Det gir også en innføring i offentlighet rundt scenekunst og kritikkens funksjon i denne.

Etter kurset velger deltakerne et av gjestespillene eller en konsert og skriver en tekst. Deltakere må kunne gå på konsert eller forestilling på kveldstid 20.10, 22.10 eller 23.10.
Kurslederne leser alle tekster og gir en kort skriftlig tilbakemelding til hver enkelt. Et utvalg av tekstene kan bli publisert på nett. Disse vil bli redigert av en kursleder i samarbeid med skribenten.

Kursholderne Hild Borchgrevink, Ida Habbestad og Anette Therese Pettersen er aktive som kritikere og redaktører på musikk– og scenekunstfeltet. De holder jevnlig skrivekurs i kritikk av utøvende kunst over hele landet.

Kurset er gratis, påmelding til epost nina@kristiansandkunsthall.no innen 17. oktober. Begrenset antall plasser – førstemann til mølla!

Facebook - Skrivekurs om scenekunst

Skrivekurset arrangeres i samarbeid med Scenekunst Sør, Kristiansand Kunsthall og Universitetet i Agder/Kunst i kontekst, og er støttet av Norsk kulturråd og Cultiva Ekspress.