Utlysning // Call for entries UKYA City Takeover: Nottingham 2019 — 4. jun 2018

200 kunstnere 3 kontinenter 150 arrangement 7 dager 07.-13. februar 2019. Grip en unik mulighet!

Cultiva Ekspress utlyser gjennom sitt medlemsskap i internasjonale nettverk ut deltakelse i en unik festival i Nottingham by i England. I én uke i februar neste år strømmer over 200 kunstnere i alderen 18-35 år til byen for å fylle den med alle typer kunstutrykk, skape nettverk og delta i kunstfaglig verksteder og arrangement.

Du kan bli én av dem. Vi skal ha med oss et knippe norske og nordiske unge kunstnere for å representere vår region - og vi inviterer deg til å søke med ditt kunstneriske prosjekt.

Utlysningen:
UKYA City Takeover: Nottingham 2019 skal bre seg utover byen og bade publikum i et spenn av ekstraordinær, innovativ og samfunnsaktuell kunst fra 200 kunstnere fra tre kontinenter. Visuell kunst, scenekunst, musikk og litteratur skal gjennom uvanlige steder og uventede rom levendegjøre byen Nottingham.

UKYA City Takeover: Nottingham 2019 lover å være provoserende, spennende, dyptpløyende og unik - presentere kunst på tvers av grenser, land og nasjonaliteter, risikere og åpne opp.

UK Young Artists feirer sine første 10 år med å invitere inn kunstnere fra tre kontinent til en ukes festival i Nottingham. UK Young Artists samarbeider med Fluks - Senter for ung kunst og kultur som representerer tre nettverk for unge kunstnere: Cultiva Ekspress, Trafo.no og Platform Nord. Både Fluks og UKYA er medlemmer i det europeiske nettverket Bjcem - Biennale des jeunes créateurs de l’Europe et de la Méditerranée, som hvert annet år arrangerer en biennale for unge kunstnere og arbeider for styrkede nettverk, gode prosjekt og visninger av unge kunstnere i alderen 18-35 år.

Du får:

  • Dekket reise, transport av kunst og opphold.
  • Internasjonal visning og profilering.
  • Innpass i et stort internasjonalt og tverrkunstnerisk nettverk.
  • Deltakelse i workshops, eventer og symposier i festivaluken.
  • Knytte forbindelser med andre norske og nordiske unge kunstnere.
      
  • Deltakelse i United:

     
Som en ekstra bonus vil de som velges for deltakelse av Bjcems kuratorteam også bli med i samarbeidsprosjektet United som Fluks deler med UK Young Artists. UKYA City Takeover er del I i dette prosjektet, og på høsten 2019 får vi besøk** av 5 unge kunstnere fra Storbritannia til Norge - hvor vi skal arbeide videre med viktige problemstillinger for unge kunstneres hverdag og åpne for kunstneriske samarbeid på tvers av uttrykk og landegrenser.

Er du mellom 20 og 35 år og innenfor øvrige kriterier fra Cultiva Ekspress?
Søk om å bli én av våre representanter i
UKYA City Takeover: Nottingham 2018:
Gå til søknadsskjema.
NB! Husk å last opp relevante vedlegg i søknaden.
Søknadsfrist: 9. juli

Vi ser frem til å lese din søknad!

Har du spørsmål?
Ta kontakt med Cultiva Ekspress på post@cultivaekspress.no

Bilder fra Platform Nord 2017