Du la kanskje merke til lastebilen med barn og unge fra Steps i årets 17. mai tog? Det var som om man et lite øyeblikk var vitne til et opptog i en annen verdensdel idet Steps toget forbi med store, fargerike kostymer, masker, sang og dans. Ungdommene har øvd en gang i uka de siste månedene og er nå klar til å vise fram det de kan med et storslått show på Samsen søndag 8. juni kl. 17.00. Rytmer fra Latin-Amerika, Afrika og Spania vil prege showet, sammen med masker og kostymer – inspirert av ulike nasjonaldrakter fra hele verden. Arrangementet er åpnet for alle interesserte.
Initiativtaker og leder for Steps er Geovanny Mayorga, opprinnelig fra Colombia. Mayorga ønsker å motivere ungdommer i å utvikle sin kulturelle identitet gjennom dans, teater, musikk og håndarbeid, og slik bidra til å utvikle samhold og tilhørighet på tvers av ulike kulturer. Miljøperspektivet er også ivaretatt: Masker, kostymer og kulisser er laget av resirkulerte materialer – og en stor porsjon fantasi.

Steps har medlemmer fra 10 ulike nasjoner, og de ønsker å bruke et eventuelt overskudd til kulturelt arbeid for barn og unge i Sør-Amerika. Mayorga er svært fornøyd med at arrangementet har fått støtte fra Cultiva ekspress, slik at de kan markedsføre arrangementet bedre.

Om du går glipp av showet på Samsen får du en ny sjanse 14. juni. Da kan man se Steps som en del av Kulturkarnevalet i Kristiansand.