Tegneserieworkshop i Kristiansand 12.-13.oktober — 19. sep 2019

Lager du tegneserier og vil utvikle dine ferdigheter når det gjelder historiefortelling? Da kan du melde deg på workshop under tegneseriefestivalen Stribefeber.

Stribefeber i samarbeid med Cultiva Ekspress presenterer Tegneserieworkshop:

Tegenseriefestivalen Stribefeber V (2019) vil bli arrangert 12. – 13. oktober – på Arkivet freds- og menneskerettighetssenter i Kristiansand. Der har en mulighet til å høre mange gode foredrag og diskusjoner om tegneserier som kunstform. Hvis du også vil selve skape tegneserier har dessuten festivalen en åpen workshop som du kan melde deg på.

Workshopleder er Elke Renate Steiner, som bor og arbeider i Berlin. Hun har hatt utstillinger i både Tyskland og Russland og vært tilknyttet Picture Politics-programmet til Goethe Institut. Hun er forfatter av en rekke tegneserieromaner og har erfaring med å tilby veiledning og opplæring av tegneserieskapere i både Tyskland og over hele Europa.

På Stribefeber vil Elke Renate Steiner lede en 2-dagers tegneserieworkshop. Der kan du lære om hvordan du kan fortelle en historie i bilder – og få lesere til å fortsette å lese dine tegneserier. Under workshopen kan du få veiledning om følgende:
• Hvordan kan vi bruke verktøy som storyboard, tegneserieruter, perspektiv, zoom og fonter?
• Hvordan kan vi gi nødvendig informasjon i bilder og tekst, og finne en struktur på en historie?
• Hvordan kan vi forholde oss til en tegneseriekarakter og vise følelsesmessig og dramatisk innhold?

I løpet av to sesjoner kan du få innspill til hvordan en går fra idé til ferdig produkt eller tilpasse eller videreutvikle en tegneseriehistorie fra dine tidligere arbeider i nye retninger. Workshopen vil foregå på engelsk og vil være egnet for både kommende tegneseriekunstnere i tillegg til mer erfarne tegneserieskapere i aldersgruppen 15-35 år.

Steiner vil ha en innledende presentasjon om forskjellige typer tegneserier, fellesøvelser og individuell oppfølging. Hver enkelt deltaker vil få individuell veiledning.

PLAN FOR WORKSHOP

Lørdag 12. oktober (10.00-14.00)

Introduksjon – ulike typer tegneserier
Øvelser
Arbeid med eget prosjekt

Søndag 13. oktober (11.00 – 15.00)

Oppsummering av lørdagens arbeid
Diskusjon om gode løsninger som blir utviklet under workshopen

PÅMELDING:
Påmelding til workshop sendes til kristian@serienett.no
Mer informasjon om festivalen får du på stribefeber.com

INFORMASJON OM WORKSHOPLEDER
Elke Rentate Steiner er en tegneseriekunster og illustratør som er forfatter av en rekke verk som omhandler migrasjon, diskriminering av seksuelle minoriteter, rasisme og antisemittisme. Her er hennes siste verk over det siste tiåret: Love Migration (2019), Die anderenMendelssohns – Karl Mendelssohn Bartholdy (2015), Der Mangel an Respekt (2011), Risiken und Nebenwirkungen(2010).

Hennes verk har blitt presentert under arrangementer i Europa i sammenheng med Goethe Institut sitt program Picture Politics, også under Stribefeber 2016. I tillegg har hun tidligere hatt tegneserieworkshop i Kristiansand under Tysklandsdagene i 2019.

Steiner har stilt ut sine tegninger på blant annet Det jødiske museet og Det tyske nasjonalbiblioteket i Frankfurt Am Main. Hun har også hatt utstillinger og under Pridearrangementer i Jektarinburg, Minsk og Moskva i Russland. I publikasjoner som Jüdische Allgemeine, Le Monde Diplomatique Deutsches Ärzteblatt har Steiner fått utgitt sine serier og illustrasjoner.

Nettside: http://steinercomix.de/?lang=en