Årets talentstipend idrett tildeles Solfrid Koanda — 14. okt 2022

Årets talentstipend fra Cultiva Ekspress Idrett tildeles vektløfter Solfrid Koanda fra Kvadraturen idrettsklubb.

Årets talentstipend fra Cultiva Ekspress er på 50 000 kroner. Stipendene tildeles med ønske om å inspirere og stimulere unge talenter til å videreutvikle seg i Kristiansand, og er ment som en honnør og et bidrag til videre arbeid.

Vektløfter og OL-håp Solfrid Koanda ble overrasket på trening torsdag 13.oktober med pristildeling og blomster

Årets talentstipend fra Cultiva Ekspress tildeles vektøfter Solfrid Koanda

Vektløfter Solfrid Koanda (23) fra Kvadraturen Idrettsklubb kan vise til en rekke fantastiske internasjonale resultater. I april 2021 vant hun bronse under EM i vektløfting. I desember samme år tok hun VM-gull i støt, samt bronse sammenlagt i verdensmesterskapet. I juni 2022 vant hun EM-gull, og satte samtidig ny nordisk rekord i støt, en rekord hun senere har forbedret til 145 kilo.

Bak hver eneste ekstra kilo Koanda løfter i mesterskapene, ligger det utallige timer med arbeid. Det unge talentet gikk fra crossfit til vektløfting bare noen få år før hun vant VM-gullet. Denne imponerende og raske fremgangen vitner om en helt spesiell utøver som legger ned en utrettelig innsats og besitter en særlig god mental styrke.

Solfrid Koanda har en inspirerende evne til å nå sine mål. Gjennom sin åpenhet om en vanskelig oppvekst, har hun bidratt til å vise at det finnes mange veier til toppen. Hun er dedikert og hardtarbeidende, og det har ført til resultater som er til stor inspirasjon for andre.

Årets Talentstipend på 50 000,- går til Solfrid Koanda for hennes sterke idrettsprestasjoner.