Forfatteren Cornelius Jakhelln er mest kjent for å skrive om guder, men i hans siste prosjekt er det en måke som har hovedrollen. I forrige uke fikk de frammåtte på Hjem høre en smakebit fra hans første krimroman, der handlingen er lagt til fødebyen Kristiansand. Jakhelln fikk Cultiva Ekspress-støtte i august, og til høsten kommer boken ut på Cappelen Damm.
Ettersom hans forrige bok Galderhug/ Spellmind er nominert til Sørlandets litteraturpris, hadde han tatt turen fra Berlin for å være med på en turne i regi av folkebibliotekene. Turneen ble avsluttet med en kveld i Frk Larsens bakgård Hjem, i regi av Wergelandssenteret.

MÅKEHELT
Etter først å ha lest fra den nylig avsluttede diktserien Quadra Natura, var tiden kommet for urpremiere. Nede i den aldrende lektorveska fant 32-åringen fram krimmanuset han har fått Cultiva Ekspress-støtte til å utvikle, og gav seg til å lese. Responsen var umiddelbar fra publikum. De lo og koste seg stort over detektivarbeidet til den aldrende måka King, som gestalter hovedrollen i romanen.

MANGE SJANGRE
Allerede neste morgen ble bokens skjebne beseglet på forlagskontoret til Cappelen Damm. Som sist gikk det veien for Jakhelln, som fra får har gitt ut en diktserie på fire, en samtidsroman, og en barnebok. Når krimboka er i hyllene til høsten kan forfatteren krysse av for å ha beseiret nok en sjanger.
- Jeg kan vel ikke si at det ikke kunne skjedd uten hjelp fra Cultiva Ekspress, men jeg er veldig takknemlig for å ha mottatt støtte fra Kristiansand by, sier Cornelius Jakhelln.