Nylig vant den CE-støttede kortfilmen "Nødutgang" pris i den amerikanske filmkonkurransen The Accolade Nå er filmen til Tomas Haugland Solli i tillegg klar for Newport Beach Film Festival i California og Kortfilmfestivalen i Grimstad.
http://www.trafo.no/media/kristintrafo/tomas_solli_thumb.jpg
Det var i forrige uke at det dumpet ned et brev i postkassen til den unge filmskaperen.
- Jeg har sendt filmen til minst 30 festivaler og trodde det var svar fra en av dem. Men så var det faktisk en pris, smiler Solli.

KVALITETSSTEMPEL
Konkurransen The Accolade er en av mange internasjonale filmkonkurranser på nett, men skal ha en viss anerkjennelse. Den årlige konkurransen får inn bidrag fra hele verden, og i følge nettsiden satses det på nyskapende uavhengige filmskapere.
- Det er i hvert fall et kvalitetsstempel, sier Tomas, som nå er i ferd med å lage opp nye dvd-cover. Til nå har han bare fått gode tilbakemeldinger fra festivalene han har vært i kontakt med.

GJENNOM NÅLØYET
I tillegg er filmen tatt ut til Kortfilmfestivalen i Grimstad, et nåløye som i år var trangere enn noensinne. Der måtte "Nødutgang" konkurrere med 281 andre filmer om de 55 hullene som skulle fylles i programmet.
- For meg personlig betyr det veldig mye å komme inn i Grimstad, siden det er hjemmebane. Men for filmens tror jeg The Accolade er større, sier Tomas. En annen kristiansander har også fått navnet sitt på rulleteksten. Sønner-komponist Marius Christiansen har nemlig laget musikken til den dramatiske kortfilmen, som er listet hos Imdb som action/thriller.

NESTEN HOLLYWOOD
Men Grimstad blir ikke "Nødutgang"s første måle med det store lerretet. Allerede neste uke skal den vises på Newport Beach Film Festival i California, som eneste norske film foruten den svensk-norske storfilmen Arn. Siden havnebyen Newport Beach kun ligger en liten time fra Hollywood blir det selvsagt rød løper, galla og glamour for Tomas.
- Det er så kult at jeg nesten ikke har ord for det, sukker den unge filmskaperen, som nå har fått blod på tann. Selv om han trives godt i jobben som videojournalist hos Tv2, håper han at suksessen til "Nødutgang" kan være en døråpner til videre filmjobbing. Selv om han tar med seg all ros på veien, er han fremdeles forbausa.
- Folk sier jøss så bra, og jeg bare smiler og nikker. Jeg vet ikke hvilket bein jeg skal stå på, smiler Tomas Haugland Solli.

Se filmen på Vimeo