Samtidsdanser Eivind Seljeseth fra Grim fikk penger av Cultiva Ekspress i februar, og stod hele Kulturnatta i et butikkvindu like ved byens midtpunkt.
Seljeseth gjennomførte kveldens definitive utholdenhetsprestasjon, med sin 3 timer lange danseforestilling Tirsdag. "Scenen" var et vindu like ved Wergelandsparken, og tiltrakk seg stadig nye publikummere. Disse kom og gikk, noe Eivind synes var helt fint.

- På den måten kan publikum selv velge hva slags forestilling de får se, sier han.

HVERDAGSEKSPONERING
Tematikken i Tirsdag er det hverdagslige eksponeringsbehovet, og Seljeseth sammenligner det med statusoppdateringer på Facebook eller Twitter.

- Vi ville lage noe som ikke er så interessant hele tida, men hvor det i seg selv gjør det interessant, forklarer han.

REISVERK
Flere dager etter Kulturnatta merkes det knallharde betonggulvet fremdeles i musklene både hos Eivind og meddanser Anne Marthe Meland. De to har jobbet sammen etter endt utdanning på Skolen for Samtidsdans, blant annet med forestillingen Reisverk.

FLERE BYER HAR VINDUER
Nå lurer Eivind på å ta med seg noen av ideene fra Tirsdag videre inn i dette arbeidet. Men han er heller ikke fremmed for tanken på å spille inn Tirsdag på nytt.

- Den er scenografisk enkel, men rommet er viktig og kriteriet for hele forestillingen. Nå har vi jo spilt den i Kristiansand, men det finnes jo andre byer som har slike vinduer, sier Seljeseth.
(Alle foto:Tor Erik Schrøder)