Våren og sommer er tid for å vise fram hva man har holdt på med igjennom den mørke årstidene, og akkurat nå er det det mye Cultiva Ekspress- støttet kunst å se omkring i byen.
Utstillingen Fire Friske åpnet 28. Mai i Kristiansand Kunstgalleri, og til tross for en middels besøkt åpning er mixed-media-artisten Jukan ganske fornøyd.
- Jeg fikk solgt et bilde under åpninga, og det er alltid moro, sier han. Jukan tar alltid utgangspunkt i kollager, som han fotograferer, og manipulerer digitalt. Av og til kroner han verket med å male over.


(Foto:Tor Erik Schrøder)

- Jeg blander flere teknikker, det er derfor det kalles mixed media, sier han. Bildene har ofte geografi eller historie som tema, og hvis du ser nøye etter vil du dra kjenselen på flere kjente fjes. Blant annet har han en billedserie med Russlands gamle president Gorbatsjov.

- Det er min hyllest til Andy Warhol. Han laget jo en serie med Mao, sier kunstneren som egentlig heter Richard Johannessen. I tillegg til Jukans bilder består utstillingen av verk laget av Ann-Karin Gulaker, Jelena Smefjell og The Moen, og kan oppleves fram til 12. Juni. Jukan kan også oppleves på YouTube der han jevnlig videoblogger om det han lager.


(Foto: Jukan)

Litt lenger oppe i samme gate er det mer spennende kunst å se. Terje "Teddy" Andersen har nemlig åpning på sin street-art-utstilling. Menigheten Filadelfia har latt han og en rekke andre grafitti-kunstnere boltre seg, og hele veggene i det digre lokalet er kledd med fargerike motiver. Fædrelandsvennen var til stede under åpningen, og la ut et webgalleri med bilder fra utstillingen .


(Foto: Tor Erik Schrøder)

- Det er ikke så dypt, det er mer form, farger og stil, sier Terje. Hans egen signatur "Persone" står å lese på tre av verkene, i tillegg har han med seg en stensil-artist, en tattovør og åtte andre grafittimalere. Utstillingen kommer mest sannsynlig til å henge hele sommeren, men blir neppe mer enn sporadisk åpen, så det gjelder å innfinne seg denne helgen. For mer informasjon se Sprayboks.no .


(Foto: Tor Erik Schrøder)

Denne helgen åpner også Jonas Ib Jensen sin utstilling DBL - TRBL i Kristiansand Kunstforening I utstillingen tar han for seg temaet tese/antitese, blant annet manifestert gjennom bilder av en stråmann som leker med fyrstikker. Bildene kan oppleves i Kristiansand Kunstforening fra 6. juni - 12. juli.


(Foto: Jonas Ib Jensen)
Kristin@trafo.no