Cultiva Ekspress-pengene har også rukket fram til de skrå bredder. Både på RosegårdenKick og Aladdin har unge skuespillere og produsenter presentert scenekunst.
Torsdag 4. juni var det endelig klart for premiere på teaterstykket Sweet Dreams. Stykket foregår på soverommet til den deprimerte Rufus, spilt av Atle Håland, som også har vært prosjektsøker. Rufus har murt seg inne og omgåes kun den irriterende drittsekken Holstein, spilt av Bjørn Marius Kristiansen. Han finner ut verden kan vente, og sover seg gjennom dagene. I søvne møter han Drømmedama, spilt av Aase Helene Røynaas.


(Foto: Tor Erik Schrøder)

Selv om Sweet Dreams hadde utgangspunkt i et manus skrevet av Kristiansen, har stykket endret seg mye siden prosessen begynte. Trioen har også benyttet seg av flere digitale virkemidler når de har arbeidet fram karakterene. Den deprimerte Rufus har hatt sin egen blogg og i forkant av premieren ble det lagt en "video-teaser pÃ¥ YouTube":http://www.youtube.com/watch?v=7Ovozo85UAc.

- Det er ikke sikkert de som kommer på de siste forestillingene får se samme forestilling som de som var her i dag. Vi kan ikke stoppe opp enda, sier Bjørn Marius. Stykket går også denne helgen, og før du drar kan du lese en anmeldelse hos Kickblogg .


(Foto: Tor Erik Schrøder)

- Prosessen har vært ganske utfordrende, for guttene har vært ganske knegne med informasjonen om hvordan ei dræmmedame egentlig er, sa Røynaas til Fvntv som var til stede under premieren. Drømmedama Røynaas spilte også i det CE-støttede stykket Metoden, som Eivind N. Johnsen satte opp tidligere i vår, i samarbeid med Kristian og Fredrik Landmark.

Men vårens mest eksentriske CE-innslag stod Iselin Bruff for, med sin forestilling The Mirror. Allerede i 2006 gjorde Iselin Bruff seg bemerket gjennom sine seks meter høye gudinner på Torvet. Denne gangen bestod innslaget av neonrosa utenomjordiske yogier og et heftig lysshow.


(Foto: Tor Erik Schrøer)
Kristin@Trafo.no