I 2007 fikk kunstnerne Erik Pirolt og Trond Nicholas Perry Cultiva Ekspress` talentstipend på 50.000 kroner for husbåtprosjektet K.Y.S. Etter to år på bøljan blå er endelig den hjemmelagde katamaranen på vei hjem, og lørdag kl 16 inviterer båtbyggerne til åpen hjemkomstsermoni ved Festningen.
Det var allerede i 2002 at kunstnerne Erik Pirolt og Trond Nicholas Perry, uten tidligere erfaring innen båtbygging, satte igang med konstruksjonen av katamaranhusbåten K.Y.S. I 2006 ble båten heist på vannet med brask og bram, og i to år har K.Y.S. gjort seg bemerket som en bevegelig offentlig skulptur



Husbåten har besøkt kyststripene langs både Norge, Sverige og Danmark, og har til og med vært på tokt i de tyske og nederlandske kanalsystem Overalt har den vakt oppsikt især da den overvintret på plenen til Norsk Sjøfartsmuseum i Oslo, side om side med Gokstadskipet og Kon Tiki.



Navnet K.Y.S. står for Kjærlighet.Ydmykhet.Smerte og representerer nødvendigheter og konsekvenser i forsøket på å realisere en tenkt idyll, heter det i pressemeldingen. Lørdag 13 Juni klokken 16.00 ankommer båten Festningen i Kristiansand der den legger til på nybygd brygge. Mannskapet på K.Y.S. inviterer til hjemkomstsermoni, innvendig og utvendig visning av prosjektet, og du er velkommen! Utstillingen på Festningen i Kristiansand vil stå ut sommeren.



kristin@trafo.no