Da Grappas Debutantpris ble delt ut mandag 5. oktober var det Frida Ånnevik som kunne smile bredest av alle. Ånnevik er opprinnelig fra Ridabu ved Hamar, men har bodd i Kristiansand de siste årene der hun tar master i rytmisk musikk ved UiA. Den innsendte demoen hun vant med er laget under navnet Kingelor og er støttet av Cultiva Ekspress.
- Jeg har holdt på å sprekke i noen uker nå, forteller Frida dagen derpå. Selve prisutdelingen foregikk på Parkteateret i Oslo, hvor det for anledningen var helt fullt hus. Prisvinneren innrømmer at hun både hadde gruet og gledet seg til å gå på scenen i går.

- Det var god stemning og fint trykk i salen, men det var godt å være ferdig etterpå, sier hun.

Gjev pris
Fra før har Valkyrien Allstars Gjermund Larsen og Siri Nilsen vunnet den gjeve prisen, som består av platekontrakt med CD-utgivelse, lansering og markedsføring av Grappa Musikkforlag AS

- Jeg har innsett at dette er en ganske stor ting, nå føler jeg at jeg må vise at jeg har fortjent det, sier Frida. Neste år blir det plate med soloprosjektet Kingelor.

Modent uttrykk
Juryen bestod i år av Rolf Erik Nystrøm, Anne Hytta, Tora Augestad og Andreas Risanger Meland, og var enstemmige i sin beslutning.

"Vinneren er en lovende låtskriver og sanger som på tross av ung alder har funnet frem til et personlig og modent uttrykk. Musikken hennes befinner seg i et åpent landskap mellom viser, jazz og rock. Hun skriver og fremfører sterke låter på norsk. En enstemmig jury ble overbevist av demoen hun sendte inn og tror at årets vinner har et stort potensial", står det å lese i begrunnelsen. Cultiva Ekspress gratulerer!