Siri Urdal Bakke var interessert i å arrangere julemarked for Kristiansands befolkning. Ikke et tradisjonelt julemarked med sursild, fuglenek og pepperkaker, men et julemarked som skulle fronte det beste av design utviklet på sørlandet. Etter å ha forhørt seg litt rundt, meldte i alt 40 kunstnere fra Mandal til Skien interesse for å vise fram arbeidene sine. Og med støtte fra Cultiva Ekspress tok Urdal Bakke sjansen på å starte planleggingen.
Første helg i desember. Det er tidlig i julerushet og stemningen på Christianholm festning er god. Folk virker foreøpig nokså rolig og avbalansert. Det bøtter ned utenfor, men det dårlige været er ikke til hinder. I løpet av to dager samles 2000 besøkende og et ukjent antall barn for å skue hva designerne har å by på.

Salgsvarene var alt fra vesker og smykker, puter, klær, fotografier, hatter, glass og grafikk til blomster og design-fuglekasser. Og salget gikk over all forventning! Inntektene varierte selvsagt mellom de ulike utstillerne, men noen solgte for nesten 30 000 kroner i løpet av markedet.

- Kan dette bli et årlig tilbud for Kristiansander på julegavejakt?
- Jeg har vært i tvil. Det ligger mye arbeid bak et slikt initiativ. Men jeg har fått svært gode tilbakemeldinger og kunstnerne er kjempefornøyd. Om en skal dømme etter antallet besøkende, så tror det er behov for et slikt tilbud i byen. Men de gode tilbakemeldingene gir helt klart mersmak, så vi får se, sier Siri Urdal Bakke.

Urdal Bakke arbeider til daglig som AD og grafisk designer hos det lokale kommunikasjonsbyrået Aptum. Ved siden av holder hun på med en liten egenproduksjon av grafikk. Også disse ble et populært tilbud på julemarkedet.