Multikunstner Tori Wrånes ble 29. juni tildelt Sparebanken Pluss' Kunstnerpris. Prisen er på 75.000 kroner og tildeles en ung utøvende kunstner som utmerker seg innenfor det visuelle kunstfeltet. Tori har fått støtte fra Cultiva Ekspress fire ganger, og vi gratulerer henne med prisen!
Med Cultiva Ekspress i ryggen har multikunstner Tori Wrånes blant annet omgjort parkeringshuset i Skippergata til en katedral og arrangert fantastiske happenings i skjæringspunktet mellom konsert og performance; arrangementer som alltid tilfører byens kulturliv noe friskt og nyskapende. Kristiansandskunsteneren, som ifjor ble uteksaminert fra Kunsthøyskolen i Oslo, er dermed en verdig mottaker av Sparebanken Pluss' Kunstnerpris.


Juryens begrunnelse.
Tori Wrånes (f.1978) arbeider i spenningsfeltet mellom billedkunst, teater og musikk. Hennes performancer har et sterkt visuelt uttrykk som fanger betrakteren både gjennom bruk av kostymer, vokal, instrumental musikk, lys og rekvisitter. Wrånes har en tydelig fysisk tilstedeværelse i sine opptredener, samtidig som de har en poetisk karakter og i enkelte tilfeller et humoristisk tilsnitt. På denne måten skaper hun situasjoner og stemninger som kommuniserer på flere nivåer og dermed kan treffe et bredt publikum. Noe som oppleves som en styrke.

Performance som kunstnerisk uttrykk har fått en tydeligere posisjon på dagens kunstscene. Gjennom sitt performative uttrykk er Wrånes et vitalt tilskudd til denne scenen. Gjennom sitt arbeid de siste årene har Wrånes vist at hun mestrer balansen mellom å skape arbeider med en kraftfull og eksistensiell nerve, uten å bevege seg over i det personlige og private.

Wrånes avsluttet sin master ved Kunsthøyskolen i Oslo i 2009 og har siden den tid hatt et høyt aktivitetsnivå. Samtidig er hun gjennom sitt virke et viktig tilskudd til Kristiansands kulturliv.