Med en komedie av det litt voldelige slaget ønsker teatersjef Alex Scherpf og regissør Kristian Landmark å sette Kristiansand og Sørlandet på filmkartet. I høst var piloten til filmen Pepper klar, og Cultiva Ekspress tok en telefon til initiativtaker Kristian Landmark for å høre hvordan det går med prosjektet.
- Per i dag jobber vi med å videreutvikle og forbedre manus. Håpet er å få støtte fra Filmfondet, men vi har som sagt noen runder igjen med manuset. Forhåpentligvis kan vi begynne å filme tidlig i 2009, forteller Landmark.

En gangsterkomedie med skuespillere som Rune Andersen og Janne Formoe kan oppfattes som film av "det folkelige slaget", noe Landmark mener er i tiden. "Sjangeren er stor i Europa, men har ennå ikke blitt gjort i Norge. Samtidig som filmer som Lange flate baller og Kill Buljo går for fulle hus på kinoene. Des mer folkelig, desto bedre. Eller som Alex sier: jo mer lokal enn tør vær, jo bedre". Bygda, eller provinsen i dette tilfellet, gjør seg altså på film i disse dager.

Prosjektet eskalerte sommeren 2006. Kristian Landmark arbeidet med en teaterversjon av filmen Bad Boy Bubby på Agder Teater. Over en utepils forsøkte Landmark å hyre inn teatersjef Scherpf som skurk i en film som han jobbet med parallelt. Teatersjefen takket nei til rollen, men likte kombinasjonen av Sørlandet og gangstere, og det viste seg at han har flere ideer til det nye manuset. Det ble søkt om støtte fra blandt annet Cultiva Ekspress, og snart startet innspillingen av piloten.

I 2006 vant Scherpf prisen European Minority Film Award for en samisk versjon av Macbeth. Filmen er basert på William Shakespeares kjente skuespill fra 1606, og Scherpf sto ansvarlig for regien sammen med Bo Landin. Landmark har hatt ulike kortfilmprosjekter i Kristiansand, så det er ikke førstereis-gutter som sikter mot det store lerrete.

Siste nytt om filmen finnes på www.pepper-the-movie.com