16. september i år ble de første midlene fra Cultiva Ekspress idrett utdelt. 23 idrettsutøvere ble tildelt til sammen 350 000 kroner i stipend. Her presenterer vi tre av de heldige; sportsdanserne Lars Buseth Mosberg og Helene Føreland og syklisten Thomas Larsen.
Lars Buseth Mosberg og Helene Føreland – Sportsdans
17 år gamle Lars og Helene har danset sammen i seks år. De startet dansingen hver for seg i sjuårsalderen. Lars og Helene deltar i både nasjonale og internasjonale mesterskap og bruker årlig mellom 400-500 000 kroner hver på satsingen. Disse pengene skal dekke reiser og overnatting ved mesterskapene i tillegg til klær og oppfølging av profesjonelle trenere.

Lars og Helene takker Cultiva Ekspress Idrett for stipend:

- Vi ble utrolig glade for å høre at vi fikk tildelt stipend!
Ikke bare for pengenes skyld, men bare det å vite at folk har tro på oss og vil satse på oss er utrolig motiverende i seg selv. Stipendet vil vi bruke til utvikling av, og videre satsing på, idretten.

Vårt mest langsiktige mål er å bli verdensmestere i standard. Dette er et mål som kommer til å ta tid, og derfor er det veldig viktig med motivasjon. Og å bli tildelt et slikt stipend er med på å styrke motivasjonen vår veldig.

En slik tildeling får målene våre til å virke nærmere og mer oppnåelige. Tusen takk for stipendet – og for pengene og motivasjonen det gir oss.

Thomas Larsen – Syklist
Thomas Larsen har satset på sykling i seks år. 16-åringen er regjerende norgesmester i sin aldersklasse, og Norges Cykleforbund er full av lovord for kristiansanderen. Selv om klubben dekker deler av reiser og startkontigenter bruker Thomas (med god hjelp fra foreldrene) rundt 70 000 kroner på idretten.

Thomas takker Cultiva Ekspress Idrett for stipend:

- Jeg ble vedig glad da jeg fikk vite at jeg hadde fått stipend, og ekstra støtte kommer så utrolig godt med i en idrett som koster veldig mye. Pengene vil bli brukt på utstyr og eventuelt til temposykkel.

I fremtiden er jo selvfølgelig målet å en gang stå på startlisten til Tour de France og OL, men først vil jeg prøve å komme meg inn på et semiprofflag her i Norge (for eksempel Plussbank Cervelo).

Tusen takk for stipendet og motivasjonen!

Cultiva Ekspress Idrett ønsker alle utøvere lykke til videre med satsingen!