Cultiva Ekspress Kunst har gitt tilskudd til over 300 prosjekter siden oppstarten, men kun 4 av dem havner innenfor tekstkategorien. Derfor har vi valgt å sette inn et ekstra støt for å bidra til utvikling av unge, talentfulle historiefortellere. I begynnelsen av mars arrangerte vi workshop med manusforfatter Thomas Sebeerg Torjussen.  
Nå følger vi opp med:
Dramatikerworkshop med Kristin Bjørn fra Ferske scener i Tromsø 22.-25. september.
Søknadsfrist: 9. september.
Last ned PDF for info.
Skriveworkshop med Mirjam Kristensen 20. -23. oktober (flyttet fra mai) Søknadsfrist: 7. oktober.
Last ned PDF for info. 
Workshop med Kristin Bjørn:
Cultiva Ekspress og Rosegården Teaterhus inviterer til workshop med Kristin Bjørn. Bjørn er instruktør, manusforfatter og dramaturg. Hun var med i Totalteatret fra 1985 til 2001, har to års forfatterstudier ved Universitetet i Tromsø (2003-2005) og er for tiden kunstnerisk leder i  Ferske Scener i Tromsø sammen med Bernt Bjørn. Kristin Bjørn har arbeidet med manusutvikling i over tyve år, og har arbeidet med norske manusforfattere som Tale Næss, Jon Fosse, Lars Vik, Christina Mauer og Toril Solvang. Siden 2001 har hun også ledet kurs og verksted for forfattere og andre som vil skrive for scenen.
I denne workshopen vil det være fokus på skriveøvelser av scenetekster og målet er å prøve ut tekstene med skuespillere på scenen.  
Tid: torsdag 22. – søndag 25. september 2011
Søknadsfrist: 9. september

Last ned PDF for info.
Workshop med Mirjam Kristensen:
Cultiva Ekspress og Norsk Forfattersentrum Sørlandet inviterer til workshop med Mirjam Kristensen. Kristensen (f. 1978) bor og arbeider i Kristiansand. Hun debuterte i 2000 med romanen Dagene er gjennomsiktige, og ble tildelt Tarjei Vesaas’ debutantpris. For De som er ute i regnværet mottok hun Sørlandets litteraturpris. Hennes tredje roman En ettermiddag om høsten utkom i 2006. I 2007 mottok Kristensen Bjørnsonstipendet, Bokhandlerforeningens forfatterstipend. I 2009 utkom romanen Et rikt liv. For denne ble Kristensen nominert til P2-lytternes romanpris og Sørlandets litteraturpris. Hennes romaner er oversatt til tysk og fransk.   I denne workshopen vil det være fokus på skjønnlitterære tekster og det vil være forskjellige skriveøvelser og videreutvikling av egne skriveferdigheter.  
Tid: torsdag 20. – søndag 23. oktober 2011
Søknadsfrist: 7. oktober
  Last nedPDF for info.