Cultiva Ekspress Idrett har neste søknadsfrist 1. september. Da har ordningen vært i drift ett år. Vi har kontaktet fire av utøverne som har fått tilskudd fra talentutviklingsordningen. Her blir vi litt bedre kjent med  seileren Inge Salvesen, golfspilleren Daniel Aulin Jansen, downhillsykleren Marianne Ruud og bordtennisspilleren Aida Dahlen.
 
INGE SALVESEN
For Inge Salvesen var seiling et naturlig valg. 21-åringen vokste opp med sørlandsidyll og ’tean i tanga’ og lærte raskt å sette pris på sjøen og båtlivet. I seilsporten gjelder det å spille på lag med naturen, og Salvesen lar seg stadig fascinere over hvordan vinden kan kan brukes til å komme seg dit man vil. Men det nytter ikke å overlate alt til naturen og tilfeldighetene om man skal bli en dyktig utover. I tillegg til fysisk styrke må man ha god teknikk og utvikle gode strategier. Vindstyrke og vindskift samt bølger og strøm er faktorer man hele tiden må ta stilling til og vurdere sine strategier opp imot.
  En av fordelene ved seilsporten er at man gjerne kan være aktiv utover i mange år sammenlignet med andre sportsgrener. Etter hvert som man blir eldre skifter man gjerne til større båttyper som er mindre fysisk krevende men like taktisk og strategist utfordrende. Så langt har utøveren i klasse Laser standard skaffet seg 2 NM-gull, tredjeplasser i Nordisk mesterskap senior og Europacup samt en 14.-plass i VM senior. Han har også fått en 24.plass i junior-OL hvor han var eneste norske deltaker. Sammen med tre lagkamerater er målet det neste året å kjempe seg til OL-kvalifisering for Norge.   
DANIEL AULING JANSEN
Golferen Daniel Auling Jansens mål er å kunne leve av å spille golf. Det har imidlertid ikke alltid vært slik. Etter et par halvtilfeldige besøk på den lokale golfbanen sammen med kameraten bestemte Jansen seg for å ta sporten på alvor. 17-åringens mål for 2011 er plass blant de sju beste på ”Order of Merit Titleist Tour og å få med seg så mange utenlandsturneringer som mulig. Jansen trekker fram gleden av å mestre individuelt som en motivasjon for å drive med idrett.  I 2009 fikk Jansen en god tredjeplass i Junior-NM. Også under Titleist Tour Meland i 2010 ble Jansen nummer tre, mens han ligger på en foreløpig 11. plass under Order og Mertit Titleist Tour.   
MARIANNE RUUD
Marianne Ruud har drevet med sykkelgrenen downhill i halvannet år og har allerede rukket å vise fram sitt talent. Hun startet i terrenggruppen i Kristiansand Cykkelklubb i 2009, men treneren Øyvind Østvedt oppdaget raskt hennes spesielle talent i downhill, og samme år gikk hun til innkjøp av sin første utforsykkel. I mai 2010 var det klart for konkurransedebut, og den da 15 år gamle junioren slo alle seniordamene ned i støvlene for første, men ikke siste gang. I alle sine Norgescup-ritt i 2010 gjorde hun det bedre enn alle seniorene. Hun fulgte opp med førsteplass i sin klasse under Nordisk Mesterskap på Hafjell samme år med et resultat som tilsvarte bronseplassen i seniorrittet. Ettersom det fortsatt er få jenter på Ruuds alder som deler de samme ambisjonene, må hun finne seg i å være en del av guttegjengen i Kristiansand Cykkelklubb en stund til.
Nå er ambisjonene europa- og verdensmesterskap.    
AIDA DAHLEN
20-åringen Aida Husic Dahlen slår deg ned i støvlene i bordtennis. Nesten garantert. I fjor var hun millimeterne fra å slå den franske spilleren Thu, som er den beste i Dahlens klasse (klasse 8). Og selv om det ikke var hennes dag til å være best, kan hun trøste seg med gullmedaljen i en internasjonal bordtennisturnering i Italia i fjor. Det er ikke alt: Dahlen har så vidt rukket å puste i bakken etter en intens turnering i Romania hvor hun kapret gull i singel og bronse i lag.

- Her spilte jeg rolig og gjorde det jeg måtte gjøre for å vinne, det er jeg fornøyd med, forteller 20-åringen. - Det jeg liker best med idretten min er farten, man må være rask i reaksjonen. Det er en utrolig spennende sport hvis man tar seg tid til å bli litt kjent med den. Jeg liker når jeg jobber med vanskelige ting som er mulige å mestre og jeg merker framgangen selv også.

I 2011 er målet å samle nok poeng til å kvalifisere seg til Paralympics i London i 2012.  Dahlen har tidligere drevet med både håndball og fotball, men det var ikke før hun ble introdusert for bordtennis som tolvåring at hun fant sin nisje.
- Det er alltid nye utfordringer og når man klarer å mestre dem, da føles det utrolig godt!