Nå har du mulighet til å arbeide sammen med en pioner innen norsk videokunst og en av landets mest særegne poeter i et prosjekt som skal åpne PUNKT 2013.

Les mer om “Night gets five exits” på punktfestival.no

Kunstneren Kjell Bjørgeengen har betydelig internasjonal anerkjennelse. Han er tidligere professor ved Kunstakademiet i Oslo. Vår egen Nils Christian Moe-Repstad er poet og kritikeryngling, og kanskje det nærmeste vi kommer en fast festivalkunstner for PUNKT.Et mørkt rom med video-flicker som eneste lys kilde, 6 monitorer satt i en åpen firkant, i front med forfatteren i sentrum. Opplesningen/lyden modulerer flickerbildene på monitorene. Forfatteren sitter ved et enkelt trebord. Publikum sluses inn i rommet for å beholde totalt mørke, og blir stående helt frem mot installasjonen, dette for å oppnå at skillet mellom publikum og verk blir minst mulig, noe som ligger latent i Punkts demokratiske ånd.


Som deltager vil du få

  • delta på produksjonen av installasjonen
  • få en eksklusiv presentasjon av teknologi, teori og praksis bak installasjonen
  • delta på åpningen og førstegangs presentasjon av installasjonen
  • delta på Bjørgeengens seminar under PUNKT
  • pass til hele festivalen


Datoer og tidspunkt

  • Tir 3/9 kl 12-16
  • Fre 6/9 kl 15.30 (åpning av verket)
  • Lør 7/9 kl 12-13 (seminar)


Meld din interesse til trond@trafo.no / 414 33 207Nils C. Moe-Repstad (01.02.72) forfatter, utgitt 6 kritikerroste diktsamlinger på forlaget Kolon. Har jobbet i flere musikkprosjekter bla.i forbindelse med Punktfestivalen, med musikere som Arve Henriksen, Jan Bang, Erik Honore, Nils Petter Molvær og senest David Sylvian. Har også jobbet med anerkjente billedkunstnere: Jan Groth og Kjell Nupen. Mottatt to litterære priser.


Kjell Bjørgeengen, født 1951, begynte sitt kunstneriske virke som fotograf på Henie Onstad Kunstsenter Høvikodden, rundt 1970. I midten av 70 årene studerte han ved Universitetet i Oslo med særlig vekt på på Marx og kapital-logiske emner. I begynnelsen av 80 årene begynte han arbeidet med video med tilknytning til Experimental Television Center, Owego New York. Her utviklet man teknologi for kunstnerisk bruk, hvor videosignalet ble sett på som et plastisk materiale på linje med tradisjonell kunst. Bjørgeengen ser sin kunstneriske praksis som en undersøkelse av virkeligheten, og ønsker å vise at at denne ikke er gitt, men må bearbeides og forandres aktivt, både kunstnerisk og politisk. Han er kjent fra en rekke større installasjonsarbeider ved Kunstnernes Hus, Museet for samtidskunst og Bergen Kunstmuseum. I de siste årene har han konsentrert seg forestillinger med lyd-generert video i samarbeid Keith Rowe.