Bosted: Kristiansand
Alder: 16 år
Sport: Svømming


Kan du fortelle litt om deg selv?
Jeg går første året på idrettslinja på Kristiansand katedralskole, og er medlem i Vågsbygd svømme- og livredningsklubb, noe jeg har vært siden 2010. Før det svømte jeg i Varodd svømmeklubb. Jeg svømmer 16 timer i uka, og i tillegg til dette trener jeg styrke og trener med med skolen.

Kan du beskrive en vanlig dag for deg?
Jeg går enten på morgentrening med svømmingen, som starter 06.15, eller så har jeg trening med skolen. Etter det har jeg en skoledag som varer fra 6-8 timer, så går jeg på ettermiddagstrening før jeg går hjem. Da spiser jeg middag og jobber med skolearbeid før jeg legger meg.


Hvis du fikk 10 timer mer hver uke, hva ville du ha brukt dem til?
Jeg ville nok brukt noen av timene på å sove mer, noen på skolearbeid, venner og familie og andre på trening. Hva er ditt største øyeblikk som idrettsutøver så langt?Mitt største øyeblikk som idrettsutøver må nok være å få delta i junior-EM, der jeg fikk en niende plass. Det var en ekstremt lærerik og gøy opplevelse.


Hvilke ambisjoner og fremtidsplaner har du?
Mitt mål for denne sesongen er å kvalifisere meg til ungdoms-OL som går i Nanjing, Kina i august. Utover det håper jeg at jeg kan fortsette framgangen og oppleve flere store øyeblikk som idrettsutøver.


Hva betyr det for deg å få støtte fra Cultiva Ekspress?
Det betyr veldig mye. Svømmeutstyr er ikke kjempebillig og støtten gjør at jeg kan fortsette å ha topp utstyr, selv uten egen jobb!