Svømmer Sofie Reisænen, Ansgar Gabrielsen (styreleder for Cultiva) og Tone Martine Kittelsen (Ravnedans)

Cultiva Ekspress Kunst - Årets talentstipend til Ravnedans

Ravnedans er en gruppe med utøvere og produsenter som gjennom fem år har arbeidet målrettet for å bygge opp et miljø og en arena for samtidsdans i Kristiansand. Cultiva Ekspress har fulgt arbeidet deres med stor nysgjerrighet gjennom alle årene, og gav første gang prosjekttilskudd til Ravnedans allerede i oppstartsåret 2010.

Produsentene er selv profesjonelle dansere, og har gjennom året gjerne Oslo, Bergen, Kristiansand, København, London og Amsterdam som arbeidsplass. Gjennom omfattende reising og produksjon har de et stort nasjonalt og internasjonalt nettverk å dra nytte av når de hver sommer trommer sammen til dansefestivalen som har Ravndalen som base. De er konstruktive og åpne for de mulighetene som ligger i Kristiansand, og har etterhvert utviklet samarbeid og brukt en hel del andre arenaer for visninger, kurs og workshops. Kilden, Aladdin og Samsen er tre av dem.

Festivalen samler hvert år opp mot 1 000 publikummere, og har i år blitt kvalitetsstemplet med tilskudd fra blant annet Nordisk Kulturfond. De beriker og fungerer som inspiratorer for hele scenekunstmiljøet i Kristiansand på en svært positiv måte. De er profesjonelle og tenker langsiktig. Og de er opptatt av å gi publikum utfordrende og engasjerende kunstopplevelser.

Årets Talentstipend på 50 000,- går til Stine Stangenes-Tellefsen, Tone Martine Kittelsen, Irene Theisen, Julie Rasmussen og Maren Fidje Bjørneseth for samtidsdansfestivalen Ravnedans.

Cultiva Ekspress Idrett - Årets talentstipend til Sofie Reisænen

Sofie Reisænen er en ambisiøs og hardtarbeidende utøver. Hun har et stort talent innenfor en av verdens største idretter: svømming. Selv om hun kun er 16 år gammel, har hun allerede hatt en imponerende utvikling og kan vise til solide prestasjoner både nasjonalt og internasjonalt.

Hun er den eneste representanten fra Sørlandet på seniorlandslaget i svømming. I Norge har hun vært den beste svømmeren i sin årsklasse de tre siste årene. I Nordisk mesterskap tok hun gull i juniorklassen. Under sommerens junior EM viste hun mesterlige prestasjoner med finaleplass. Også i verdenscupen har hun hatt imponerende resultater og vist at unge Kristiansandere kan hevde seg i verdenstoppen.

Sofie har en inspirerende og positiv holdning som smitter over på miljøet rundt henne og treningsomgivelsene. Som idrettsutøver må hun beskrives som spesielt dedikert og hardtarbeidende. Hun setter seg klare og tydelige mål, og arbeider svært målbevisst for å nå disse. Hennes solide progresjon er et resultat av hardt treningsarbeid.

Det unge idrettstalentet har dessuten en formidabel evne til å omsette disse treningstimene i nye personlige rekorder. Sofie går første året på idrettslinja på Kristiansand katedralskole, og er medlem i Vågsbygd svømme- og livredningsklubb.

Årets talentstipend på 50 000,- kr går til Sofie Reisænen for hennes seriøse satsing, gode prestasjoner og gode utvikling.

 

Det er Trafo, som administrerer Cultiva Ekspress, som har valgt ut vinneren av stipendet for Cultiva Ekspress Kunst. Vinneren av stipendet for Cultiva Ekspress Idrett er kåret av Sigmund Lode, Svein Rune Olsen og Solveig Pedersen - som representanter for Cultiva Ekspress sitt idrettsfaglige råd.

Tidligere talentstipendvinnere

Årets talentstipend fra Cultiva Ekspress Kunst ble første gang delt ut i 2007. Stipendet har tidligere blitt tildelt Erik Pirolt, Trond Nicholas Perry og Stian Pollestad for den offentlige skulpturen K.Y.S. (2007), rapperen Brede Flatset Johnsen også kjent som “Sheepy” (2008), musikeren Hanne Kolstø (2009) og graffitikunstneren Terje Andersen (2010). I 2011 gikk stipendet til kunstneren Jorann Abusland. Årets talentstipend fra Cultiva Ekspress Idrett ble første gang delt ut i 2011. Stipendet gikk da til trialkjøreren Sverre Lundevold. På grunn av bevilgningsstopp hos Cultiva i 2012, ble det ikke tildelt stipend fra Cultiva Ekspress dette året.