Fra venstre; Atle Håland, Ansgar Gabrielsen (styreleder for Cultiva) og Thelma Baatz Strandberg


Årets talentstipend fra Cultiva Ekspress Idrett
går til en ung utøver som blir omtalt som det største kvinnelige stupetalentet i Norge.

Thelma Baatz Strandberg er 18 år gammel og representerer Kristiansand Stupeklubb. Hun har rundt 100 reisedøgn i året for å satse på idretten sin, og er kjent som ekstremt dedikert og disiplinert. Thelma har i snitt rundt 25 treningstimer i uka, og trener stort sett alene. Det er med andre ord en ensom vei hun har valgt.

Hun er også blant de største idrettstalentene på Sørlandet uavhengig av disiplin. Til daglig er hun elev ved "Talenter i Agder" på Kristiansand Katedralskole Gimle. Der er hun også den av elevene med mest reising.

Thelma Baatz Strandberg ble nylig kåret til årets utøver blant stuperne i Norge. Hun er i 2015 først år senior, men kvalifiserte seg til EM og VM på første forsøk allerede i januar.

Av andre meritter kan vi nevne nordisk mester i tårn og trippel norgesmester som junior i 2013. Hun har også en 3. plass i EM for lag fra 2014. To ganger har hun vunnet de åpne mesterskapene i Polen og Kroatia.

Neste mål er EM for seniorer om rundt 10 dager. Forhåpentligvis vil vi også se henne som deltager under OL i 2016.

Vi er stolte av at Thelma Baatz Strandberg representerer Kristiansand nasjonalt og internasjonal i stuping, og ønsker henne lykke til videre.

Årets talentstipend fra Cultiva Ekspress Kunst
går til en ung, dyktig og hardtarbeidende forfatter som gjennom flere år har vært med å prege kulturlivet i Kristiansand på en positiv måte.

Atle Hålands (29) kunstneriske virke strekker seg fra poesi og skriving – via drama og teater – til performance-aktig aktivisme. Han har gjort seg bemerket som en aktiv og allsidig kunstner i Kristiansand, samtidig som han er en viktig initiativtaker og pådriver i byens kulturmiljø.

Flere av Atles prosjekt er koblet direkte på samtiden. Noen har også et aktivistisk tilsnitt, som når han utstyrt med metallskilt, skruer og superlim innviet Jens Bjørneboes plass i Kristiansand. Eller når han, nærmest uten forvarsel, og mens debatten om litteraturhus gikk i det offentlige ordskiftet, ganske enkelt startet Kristiansand Litteraturhus i et nedlagt butikklokale - utelukkende med unge, nye stemmer på programmet.

Atle Håland debuterte i vår med den kritikerroste diktsamlingen «Han» på anerkjente Flamme forlag. Boken handler om to unge menn som utvikler et nært og turbulent forhold. Det er en viktig og modig utgivelse med en sterk litterær nerve.

Årets talentstipend fra Cultiva Ekspress Kunst går til Atle Håland for hans solide kunstneriske virke og progresjon over flere år, og for hans innsats som miljøbygger og betydning for Kristiansand som kunstby.

Vi håper prisen kan være til inspirasjon for andre hardtarbeidende kunstnere i Kristiansand.