Camilla Solberg var en av kunstnerne som viste fram arbeider under Kunstløypa på Odderøya i Pinsehelga. Kunstløypa er et årlig arrangement i regi av kunstnere som holder til på øya, og arrangørene ønsker på denne måten at Kristiansands befolkning skal få et innblikk i hva som foregår i lokalene på Odderøya. Camilla Solberg mottok støtte fra Cultiva ekspress for å realisere installasjonen Fossefall.
Fossen var plassert i skogen bak Bygg 45 b, og publikum ble ledet inn til installasjonen av en heklet tråd som lå langs bakken. Langs veien kunne en høre lyden av fossende vann. Solberg ønsket at publikum skulle høre lyd og få tid til å reflektere får de kommer inn til fossen, som i kontrast er helt stille samtidig som den skaper illusjonen av bevegelse. Tanken bak installasjonen var at fossefallet skyller vekk minner og spor fra da Odderøya var preget av krig og sorg. ”Vannet” renser og skapet grunnlag for noe nytt, friskt og rent.

Fossefallet var laget av mange hundre meter håndheklet garn som er lagt tett i tett ned en fjellskråning. Garnet følger linjene i fjellet og skaper en illusjon av vann som renner/fosser.

- Jeg liker best å jobbe i, og med, naturen, med naturmaterialer som stein, jord, tre, kvister og vekster. Jeg bruker naturen til inspirasjon og til å skaffe materialer. Land Art kunstnere som Andy Goldsworthy og Richard Long har vært til stor inspirasjon, forteller Solberg på Kunstløypas nettsider, og legger til at hun i framtiden ønsker å jobbe med skulptur kombinert med hagedesign og landskapsarkitektur.

Kunstløypa ble arrangert for tredje gang i år, og var så langt det største arrangementet med ni installasjoner og hele sytten åpne verksteder. Arrangørene anslår at det var mellom 2500-3000 besøkende i løpet av avviklingen.