Årets Talentstipend tildelt bokser og filmskaper — 10. feb 2020

Bokseren Mindaugas Gedminas (23) og filmskaper Lisa Enes (31) ble under styremøtet til Cultiva 10. februar tildelt årets talentstipend fra henholdsvis Cultiva Ekspress Idrett og Cultiva Ekspress Kunst.

Styreleder i Cultiva, Kjersti Løken Stavrum, delte ut talentstipendene som er på 50.000 kroner hver. Gedminas var på treningsleir under tildelingen, men hans kjæreste Sevina Oguyanova mottok prisen og leste opp en hilsen fra det unge boksetalentet.

Talentstipendene tildeles med ønske om å inspirere og stimulere unge talenter til å videreutvikle seg i Kristiansand by, og er ment som en honnør og et bidrag til videre arbeid.

Årets Talentstipend 2019 fra Cultiva Ekspress Idrett går til Mindaugas Gedminas
Norsk boksing har ikke vært representert i OL siden 1996, som er fødeåret for vårt neste OL-håp Mindaugas Gedminas. I en alder av 17 oppdaget Gedminas boksingen, og nå, i en alder av 24 år, er han Norges neste store håp innen idretten.

Gedminas er en av Kristiansands toppidrettsutøvere, og han gir nå alt for å nå verdenstoppen og de olympiske leker. Norges bokseforbund satser også fullt på den unge bokseren.
Mye av suksessen skyldes utøverens strenge rutine og disiplin i hverdagen, kombinert med en dedikasjon som også kommer mange mennesker rundt ham til gode. Både barn, ungdom, voksne samt eldre med Parkinson sykdom har fått gleden av hundrevis av timers trening under ledelse av Gedminas. Han sprer idrettsglede gjennom sin entusiasme for boksingen og han er et positivt forbilde for Kristiansands barn og unge.

Gedminas er den første norske bokseutøveren i historien til å ta seier i Europeisk OL, i European Games 2019, og har i tillegg en rekke høytstående meritter bak seg. Nå sikter Gedminas mot medalje i Tokyo-OL i 2020, og satser også på en rekke internasjonale turneringer.

Cultiva gratulerer Mindaugas Gedminas med årets talentstipend på 50.000,-, og vi heier på ham på veien mot OL.

**Årets talentstipend 2019 fra Cultiva Ekspress Kunst går til Lisa Enes **
Lisa Enes er en allsidig og utforskende regissør og manusforfatter på 31 år med base i Kristiansand. Enes har sin utdannelse fra NTNU og Nordland Kunst- og filmfagskole. Hun har produsert og filmet kortfilmene “Residence”, “Øyet i det høye” og “Bord” på Sørlandet, filmer som har reist på festivaler i både innland og utland.

Enes jobber hovedsakelig med kortfilmformatet, men inkluderer tekst, musikk og skuespill i sin kunstneriske praksis. Hun er involvert i flere kunstmiljøer i Kristiansand, blant annet i teaterforestillingen “Portable toalett og andre nødvendigheter” i samarbeid med Scenekunst Sør. I oktober ferdigstiller hun en musikkvideo for bandet Sgrow, med musikerene Vilde Nupen og Kristoffer Lislegaard. Enes har også jobbet med visuals for artister som Sea Change og Carmen Villain, og har i tillegg vært produksjonsleder på flere andre filmer produsert i regionen. Våren 2020 turnerer hun med et filmkurs for 8. trinn for den Den Kulturelle Skolesekken i Agder.

Årets talentstipend på 50.000,- går til filmskaper Lisa Enes og vi ser med forventning frem til nye filmer og kunstprosjekt i Kristiansand.