Bjørneboet — 28. okt 2020

Cultiva Ekspress presenterer Bjørneboet: En micro-residens i egen by. Det utlyses to-fire plasser til en micro-residens for skapende innen alle kunstneriske uttrykk i ukene 50 og 51, 2020.

Bjørneboet
Hvordan hylle Jens Bjørneboe? En omstridt, men betydningsfull forfatter i vår tid. Han som selv hadde lite til overs for borgerskapet han hadde sprunget ut fra, og som antakelig ikke ønsket å bli hyllet. Bjørneboes forfatterskap og liv er fremdeles omstridt, og en markering av denne forfatteren bør ikke være et dødt monument, men en aktivt og levende markering.

Foto: Aage Storløkken / Aktuell / NTB

Dette er forfatteren som våket i alle ordets betydninger: som skrev før han gikk til lærerjobben om morgenen, som var modig og redd, som kastet stein på vinduet om natta til fetter André for å vise han et nytt dikt han kom over, og som med ømt hjerte smuglet hjem en vill og forlatt kattunge fra utlandet mens han samtidig kunne beskrive det mest bestialske i menneskets natur. I vår natur.

Vi velger å markere Jens Bjørnebo med residensen Bjørneboet. Det medfølger ingen spesifikk bestilling – annet enn at du bruker anledningen til våkent og modig arbeide frem egne ideer og verk. En 100-års markering Bjørnebo selv kanskje kunne akseptere: et skapende og levende monument.

I 2020, med alt året har hatt å by på av lemper og ulemper, tilbyr Cultiva Ekspress Bjørneboet som en micro-residens i egen by.

Kunstnere og skapende fra alle uttrykk kan søke om å få én uke til eget arbeid. Du får:
• Arbeidsrom / kontor i sentrum
• Hotellrom med frokost i én uke
• Dekket lunsj og middag
• Prosjektstipend på kr 5 000

Søknaden må inneholde en kort kunstnerisk prosjektbeskrivelse med ideer og motivasjon for oppholdet, relevante vedlegg/ arbeidsprøver og en CV. Cultiva Ekspress Kunst vektlegger originale og kunstneriske prosjekter.

Cultiva Ekspress samarbeider om micro-residensen med Bjørneboets initiativtakere: Kåre André Djupesland, Vidar Mortensen og Øystein Kallestad.

NB: Søknadsfrist 16.november 2020

Kriterierier
• Søkeren må være mellom 20 og 35 år gammel.
• Søkeren må ha tilknytning til Kristiansand.

Søknaden behandles innen 20.november
**
Vi ser frem til å motta din søknad!
**

      
Prosjektet gjennomføres i samarbeid med Kunstens og litteraturens hus