MAKTA 2020 — 7. des 2020

Hva vet folk om produkter produsert i arbeidsleirer i Kina? Hvordan kan vi redusere matsvinn i jula? Kan vi invitere folk til å kaste egen hverdagsrasisme i søppla? Hvordan kan folk oppfordres til å handle fra lokale, uavhengige butikker fremfor kjedene? Hvordan kan vi belyse urimeligheten at et knippe menn dikterer muligheten for kvinners selvbestemt abort på en kreativ måte? Og hvordan kan vi markere motstand mot fremmedfrykt i Kristiansand på en humoristisk måte?

HVordan kan man ta makt fra de som har den, og gi makt til de som ikke har den?

Ved hjelp av fire langt over gjennomsnittet gode mentore fra ulike felt og kvikke workshopdeltagere klarte vi å utvikle og teste hele seks aksjonsformer under denne intense, eksperimentelle MAKTA workshopen fra fredag ettermiddag til lørdag ettermiddag. Vi er ganske sikre på at terskelen for å skape nye aksjonsformer nå er senket, men litt usikre på om samarbeidspartner Kvadraturforeningen ønker å publisere videoaksjonisme med fokus på matsvinn og produkter produsert i arbeidsleire i Kina på sine mange storskjermer på kjøpesenterene i byen.

Aksjonismen fortsetter neste helg .... og pilotprosjektet MAKTA vil vi prøve videreføre i året som kommer. Fordi vi trenger det.