Årets Talentstipend tildelt badmintonspiller og bassist — 12. apr 2021

Badmintonspiller Helle Sofie Sagøy (23) og bassist Gunn-Hilde Erstad Haugen (34) ble under det digitale styremøtet til Cultiva 12. april tildelt årets talentstipend fra henholdsvis Cultiva Ekspress Idrett og Cultiva Ekspress Kunst.

Styreleder i Cultiva, Kjersti Løken Stavrum, delte ut talentstipendene som er på 50.000 kroner hver.

Talentstipendene tildeles med ønske om å inspirere og stimulere unge talenter til å videreutvikle seg i Kristiansand by, og er ment som en honnør og et bidrag til videre arbeid.

Årets Talentstipend 2020 fra Cultiva Ekspress Idrett går til Helle Sofie Sagøy
I Kristiansand finner Helle Sofie Sagøy optimale forhold for å følge opp sin allerede strålende karriere som badmintonspiller. Hun er et åpenbart medaljehåp til Paralympics 2021, med både VM- og EM-gull i bagasjen. Førstnevnte vant hun allerede som 17 åring.

Med ti treningsøkter i uken, er hun en utøver som satser høyt – og som arbeider systematisk. Sagøy fremhever at hennes fokus er å overse begrensningene, og fokusere på det hun kan gjøre noe med.
Det er første gang badminton er med som idrett i Paralympics, men Sagøy, som er ranket som nummer 1. i Europa og 3. i verden, venter likevel skarp konkurranse.

23-åringen, som er født med dysmeli og har protese på høyre bein, startet sin karriere i klubbmiljøet i Klæbu, og har de siste årene holdt til i Oslo. Høsten 2020 valgte hun å fortsette satsingen i Kristiansand, med god støtte fra Norges Badmintonforbund, som satser på Sagøy og para-idretten gjennom egen trener.

Talentet fremhever nærheten mellom badmintonsenteret, Spichern og Olympiatoppen Sør, som optimale forhold til å videreutvikle eget talent, og fremme para-idretten.

Helle Sofie Sagøy hater å tape – noe som blir trukket frem som en viktig egenskap i jakten på gullet.

Cultiva gratulerer Helle Sofie Sagøy med årets talentstipend på 50 000,-, og gleder oss til å heie på henne i Paralympics i august 2021.

Årets Talentstipend 2020 fra Cultiva Ekspress Kunst går til Gunn-Hilde Erstad Haugen

Gunn-Hilde Erstad Haugen er musiker og instrumentalist med base i Kristiansand. Hun er en fremragende bassist som arbeider særlig innenfor sjangeren progressiv metal. Hun har i praksis vist at det kan være lurt å ha ambisjoner om å nå langt utenfor Kristiansand og Norges grenser. Bandet Rendezvous Point - hvor hun både er bassist og har en organisatorisk nøkkelrolle – har nådd godt ut i Europa, og får stadig et større internasjonalt publikum.

For øyeblikket er Erstad Haugen doktorgradsstipendiat på Fakultet for kunstfag ved UiA, der hun forsker på den fysiologiske siden ved musikkutøving. Prosjektet hennes skal vise betydning av musikernes helse, vil bidra til økt prestasjonsnivå hos musikere, og kanskje også være med på å få flere kvinnelige musikere inn i rytmisk musikk.

Bass-talentet har også bidratt til Kristiansand som kulturby på andre måter, både som musikkanmelder og gjennom å lede en styrking av UKM lokalt. Hun deler velvillig råd og tips til unge utøvende musikere, forteller om sine erfaringer som kvinnelig instrumentalist, og er aktiv i likestillingsarbeid på musikkfeltet.

Cultiva gratulerer Gunn-Hilde Erstad Haugen med årets talentstipend på 50 000,-, og ser frem til å følge hennes arbeid fremover.


Bannerfoto: teamnor.no / uia.no