Denne uka er den Cultiva Ekspress-støttede trioen Oðeon "Ukas Urørt" på P3. Det betyr at de får redaksjonell omtale og jevnlig spilling på statskanalen hele uka. Låten de har blitt valgt ut med heter "So sweet love seemed", og blir å finne på debutplata "Beauty in bloom" som er ventet i løpet av 2009.
- Det er faktisk andre gang vi blir spilt på Urørt med låt fra denne Ep`en, sier Anders Hofstad Sørås. Ep’en han refererer til fikk støtte av Cultiva Ekspress for to år siden, og har fungert som promomateriale for spilling siden det. Det førte blant annet til at fire av fem låter på Ep'en har figurert på lista over låter Urørt anbefaler. Låten "Mistress" har blitt spilt på P3 flere ganger, blant annet i løpet av høsten 2007.
- Men den gangen ble det ikke så mye oppstuss, sier Hofstad Sørås.

EN AV TRE IGJEN
Da Oðeon så dagens lys for noen år siden bodde låtskriver og vokalist Stian Eriksen og perkusjonist Frode Flatland Jensen også her. Siden har det to andre flyttet tilbake til sine respektive hjemsteder, mens multi-instrumentalisten Hofstad Sørås fremdeles holder stand. Musikk-masterstudenten synes det er veldig hyggelig at bandet blir lagt merke til, og røper at det har tikket inn flere interessante tilbud de siste dagene.
- Jeg tror ikke jeg får lov til å si hvilke enda, men det har ringt noen festivaler. Og de er både etablerte og velfungerende, legger han til.

SNART PLATE
Mesteparten av debutplata "Beauty in Bloom" er spilt inn allerede, blant annet i studioet til kristiansanderen Morten Martens Øvensen. Her skal det mastres og mekkes, får det blir releasefest i Kristiansand litt lenger fram i løypa. Du kan lese mer om Oðeon på Urørts nettsider der kan du også laste ned låter. Oðeon har også en profil på Myspace