Cultiva Ekspress Talentstipend deles i år ut for tredje gang, og består av 50.000 kroner, som samtidig er ment som en honnør og et bidrag til videre arbeid.
Vi ønsker at dette kan inspirere og stimulere unge talenter til å videreutvikle seg i Kristiansand. Det første året gikk stipendet til Erik Pirolt, Trond Nicolas Perry og Stian Pollestad, kunstnerne bak skulptur-performance-katamaranen KYS. Fjorårets stipend gikk til rapperen Sheepy alias Brede Flatset Johnsen som hadde nominert seg gjennom å lage platen Byen i Sør tidligere samme år.



Årets talentstipend går til en uredd dame som våger å stå alene, og som gjør det i egenskap av å være kompromissløs som komponist, låtskriver, vokalist og musiker. Hun er ikke er redd for å leke med sjangre, og står bak ikke mindre enn fire bandprosjekter. Der opererer hun fritt i det vidstrakte landskapet mellom eksperimentell jazz-elektronika, volumiøs poprock, minimalistisk trip- hop, og sjelfull singer-songwriting, hele tiden med den gode popmelodien i bunn. De siste to årene har hun vært involvert i flere gode prosjekter støttet av Cultiva Ekspress, og det er plata med bandet Love:Fi som nominerer henne til årets talentstipend. Vi håper hennes målrettede innsats og fremgang kan inspirere andre til å rette blikket opp fra øvingslokalet og mot horisonten, og ønsker henne lykke til videre i karrieren. Med dette ønsker Cultiva å gratulere Hanne Kolstø med årets talentstipend 2009! Under finner du linker til noen av Hannes prosjekter:
Thelma and Clyde
Hanne Kolstø
Post
Love:Fi Fotograf: Tor Erik Schrøder