Kristiansanderen Kjetil Grande har hatt en fabelaktig reise de siste årene. Nå er han tilbake med ny, kritikerrost plate, støttet av Cultiva Ekspress. Vi var til stede under releasekonserten.
Kjetil Grande hadde lenge status som vidunderbarn innenfor bluessjangeren, og turnerte i flere år med ringrevene i Good Time Charlie. Platedebuten under eget navn kom først i 2007, og året etter fikk "Uppers, Downers, Screamers and Howlers" som kjent Spellemann. I fjor kom plata med bluesprosjektet Crank Bros, og også den ble premiert med en spellemannsnominasjon.

Siden det har han turnert som fast gitarist for Thom Hell, og i det siste har Grande dukket opp stadig oftere i mediene. Dagbladet trillet femmer på terningen,  og sammenligner Grande med alt fra A-ha til Roy Orbison,  for  fikk også  hadde i forrige uke releasekonsert for sin siste plate You Are The Night.

Charlies Bar var fylt til randen med forventningsfulle musikkelskere, og både Grande og bandet virket strålende opplagte. Grande viste spenst og lekelyst, og imponerte med halsbrekkende gitartraktering oppe fra bardesken. Fvn.no var også til stede og sammenlignet musikken med alt fra Ingmar Bergmanns "Vargtimmen" og Michael Jacksons "Thriller".

- Skummel og stilig, slo Fædrelandsvennens journalist fast. Den samme avisen slo også til med en femmer da platen ble anmeldt for noen uker tidligere. Framover blir det mulig å se Grande på mange ulike scener, blant annet spiller han på Norwegian Wood-festivalen lørdag 12. juni foran artister som Jackson Browne, David Lindley og Van Morrison.