Mentorordningen er etablert for deg som har behov for respons, tips eller hjelp. Culitva Ekspress Kunst kan innvilge inntil 4 000,- kroner. Pengene er øremerket honorar til en person som kan fungere som en konsulent for deg eller prosjektet ditt. Noe av tilskuddet kan dessuten brukes for å dekke reiseutgifter, dersom du har behov for å treffe personen som skal hjelpe deg.


Ulrikke Benestad er utdannet skuespiller, men arbeider også som produsent og dramatiker.

- Jeg synes mentorordningen er et av de viktigste tilbudene til Cultiva Ekspress. Mulighetene er endeløse når en kan hente inn profesjonell hjelp igjennom et program som dette. Kreativiteten utfordres og utvides, man tør å prøve nye løsninger man tidligere ikke trodde var mulig, og dette kan (for min del som scenekunstner) løfte produksjonene til helt nye høyder. Jeg kommer absolutt til å søke denne ordningen igjen.


Musikeren Georg Kristoffer Fjalsett skulle i utgangspunktet bare treffe Thom Hell for en kaffe og en prat. Han hadde behov for tips for å komme seg videre som artist.

- Vi møttes i Oslo og diskuterte hva som kunne gjøres for å forbedre min neste utgivelse og enden på visa ble at han ikke bare ga gode råd, men ble involvert som produsent i min andre plate. Det har gitt meg mange gode og viktige lærdommer og opplevelser for min fremtidige karriere.

Sara og Aresh er en annen artist-duo som har benyttet seg av ordningen. I likhet med Georg hadde de behov for råd for å komme seg videre.

- Mentorhjelpen fra Cultiva gav oss mulighet til å få økt innsikt i musikkbransjen, med tips og informasjon fra den anerkjente manageren Morten Andreassen, samt tips og råd fra Karpe Diem og Gunnar Greve. Vi fikk verdifull kunnskap fra førstehåndskilder som har kommet veldig godt til nytte i både utviklingen og utgivelsen av musikken vår.


Musikeren Sheila Simmenes har brukt mentorordningen til å utvikle seg som låtskriver. 

- Jeg har fått muligheten til å hente hjelp og input fra en av Norges beste og mest kjente låtskriverere! Jeg har fått direkte feedback på arbeidet mitt, oppmuntring og støtte, og det har uten tvil gjort meg til en bedre låtskriver og artist. Mentorordningen er et utrolig godt tiltak, og jeg har stor tro på nytteverdien av dette!

Les mer om støtteordningen og send inn din søknad her.


Vi har tidligere fortalt om flere søkere med svært gode erfaringer fra ordningen.